16:01 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Το κλιμάκιο των δανειστών φτάνει για διαβουλεύσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανησυχία στους δανειστές για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλάζει ο προγραμματισμός του ΟΔΔΗΧ

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα εντός της εβδομάδας και πέραν των οικονομικών θεμάτων, επί τάπητος θα τεθούν και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Στην Αθήνα αναμένονται εντός της εβδομάδας τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διεργασίες στο πλαίσιο του β΄μετα-μνημονιακού ελέγχου.

Η άφιξη των κλιμακίων προηγείται της άφιξης των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, οι οποίοι αναμένονται στην Ελλάδα τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου. Στις επικείμενες επαφές, πλην των οικονομικών θεμάτων, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μετά την παραίτηση του κ. Καμμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο, έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στον προγραμματισμό του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ), ο οποίος φαίνεται ότι αναβάλλει προς ώρας την πολυαναμενόμενη έκδοση του πρώτου μετα-μνημονιακού κρατικού ομολόγου.

Επρόκειτο για ομόλογο, διάρκειας 5 ετών, με το οικονομικό επιτελείο να προσδοκούσε σε άντληση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι αύξησης του κόστους δανεισμού βάζουν «φρένο» στα σχέδια επιστροφής στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι έξι βουλευτές που αναμένεται να δώσουν «φιλί ζωής» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά:

Κατσίκης στο Sputnik: Οι ΑΝΕΛ μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση των Πρεσπών
Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα
Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση
Βαρύ το κλίμα για Καμμένο στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ: Τι ζήτησε από τους υπουργούς του
Tags:
Ομόλογα, ελληνική κρίση, ψήφος εμπιστοσύνης, ΟΔΔΗΧ, Κομισιόν, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ντέκλαν Κοστέλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK