02:20 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Διαμάντι.

Η ρωσική εταιρία εξόρυξης διαμαντιών Alrosa επιστρέφει στη Ζιμπάμπουε

CC0 / gr8effect / precious
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την μεγάλη της επιστροφή στην αφρικανική χώρα ετοιμάζει ο ρωσικός γίγαντας στον τομέα της εξόρυξης διαμαντιών, Alrosa. Η εταιρεία θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες μετά τη διακοπή τους το 2016.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο, η Alrosa της Ρωσίας, είναι έτοιμη να συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ζιμπάμπουε, δύο χρόνια μετά την απόσυρση της από τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Σεργκέι Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, οι λεπτομέρειες της επιστροφής της ρωσικής εταιρίας θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alrosa σχεδιάζει να συνεχίσει την εξόρυξη διαμαντιών με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε όλη την τεχνολογία της Alrosa για την προετοιμασία των διαμαντιών προς πώληση καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε η Ζιμπάμπουε να μπορέσει να πάρει πίσω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά εξόρυξης διαμαντιών για αρκετά χρόνια», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το RT, το Δεκέμβριο, ο ρωσικός κολοσσός ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία Alrosa (Zimbabwe) Limited στην Ζιμπάμπουε.

Οι γεωλόγοι και οι μηχανικοί της Alrosa θα φτάσουν στη χώρα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, οι αρχές της Ζιμπάμπουε εφαρμόζουν σήμερα ένα ευρύ φάσμα νομοθετικών αλλαγών που θα επιτρέψουν στην Alrosa να εισέλθει στην εγχώρια αγορά και θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα να διαπραγματευτεί σημαντικότερα έργα με τους εταίρους της.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμμερσον Μνανγκάγκοβα δήλωσε ότι η χώρα της Νότιας Αφρικής υπολογίζει στην υποστήριξη της Alrosa για την επέκταση της βιομηχανίας διαμαντιών της. Ο Μνανγκάγκοβα πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα από τότε που έγινε πρόεδρος. Διαδέχθηκε τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε τον Νοέμβριο του 2017, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 38 χρόνια.

H Alrosa εδρεύει στη Ρωσία, αλλά η εταιρεία λειτουργεί επίσης στην Αγκόλα και σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ζιμπάμπουε το 2016. Η παραγωγή διαμαντιών της αφρικανικής χώρας σημείωσε δραματική πτώση σχεδόν 75% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Tags:
διαμάντια, εταιρεία, Alrosa, Ζιμπάμπουε, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK