17:52 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο καθεστώς υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με κάρτες εντάσσονται επιπλέον 53 κλάδοι της αγοράς, με προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου για την τοποθέτηση POS.

Προθεσμία τριών μηνών έχουν οι επαγγελματίες από 53 κλάδους της αγοράς για να τοποθετήσουν μηχανήματα POS, καθώς εντάσσονται στο καθεστώς υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με κάρτες, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Οι εν λόγω επαγγελματίες υποχρεούνται επίσης να αποδέχονται πληρωμές και με άλλα ηλεκτρονικά μέσα, όπως e-banking. Πρέπει, ακόμα, να δηλώσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους υποχρεούνται να συγκεντρώνουν όλες τις εισπράξεις από τους πελάτες λιανικής είτε αυτές πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα είτε με μετρητά.

Η προθεσμία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προβλέπει η απόφαση είναι η 15η Απριλίου 2019. Για όσους θα δηλώσουν έναρξη δραστηριότητας με έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω Κ.Α.Δ. έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 η προθεσμία συμμόρφωσης λήγει στις 15 Μαΐου 2019, ενώ για όσους δηλώσουν έναρξη δραστηριότητας μετά τις 15 Μαΐου 2019, η προθεσμία λήγει σε 30 μέρες από την έναρξη της δραστηριότητας.

Μεταξύ των 53 κλάδων που έχουν την υποχρέωση εγκατάστασης POS περιλαμβάνονται οι Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων, Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες, Μεταλλοτεχνία, Επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών, Αποθήκευση, Ταχυδρομικές δραστηριότητες, Έκδοση παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης, Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού κατασκευών και έργων πολιτικού μηχανικού, Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού γραφείου, Δραστηριότητες παροχής ιδιωτικής προστασίας, Αναπαραγωγή φωτοτυπιών, προετοιμασία εγγράφων και άλλες ειδικευμένες δραστηριότητες γραμματειακής υποστήριξης και Προσχολική εκπαίδευση.

Tags:
πιστωτική κάρτα, Φορολογία, POS, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK