17:22 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αθήνα

Προστασία α΄ κατοικίας: Η εμπορική αξία κριτήριο για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο νέος «νόμος Κατσέλη» βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας υπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της της άφιξης των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων και καθώς το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» περιλαμβάνεται στις 16 δράσεις για την αξιολόγηση της οικονομίας.

Σε συνεχείς επαφές βρίσκονται στελέχη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τραπεζών, καθώς και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της α΄ κατοικίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ευρεία υπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει και της άφιξης, τη Δευτέρα, των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Σημειώνεται ότι το νέο σχήμα περιλαμβάνεται στις 16 δράσεις για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στη σύσκεψη και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, για την ένταξη στο νέο σχήμα θα λαμβάνεται υπ'όψιν η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική.

Ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε, παράλληλα, ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση για τον «νόμο Κατσέλη» που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, αλλά θα προλάβουμε».

Όπως είχε αναφέρει χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σχήμα θα βρίσκεται κοντά στο κυπριακό μοντέλο «Εστία», με την επιδότηση από το κράτος των δόσεων του δανείου.

Tags:
πρώτη κατοικία, ακίνητη περιουσία, νόμος Κατσέλη, τράπεζες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK