ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κοινωνικές ανισότητες Οξύνονται διαρκώς στον κόσμο μας. Κάθε έτος που περνά, ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων, με μία μικρή μονάχα μειοψηφία να αυξάνει ραγδαία τα κέρδη της.

Ο πλούτος των 26 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο είναι ίσος με τον πλούτο των 3,8 δισ. φτωχότερων ανθρώπων ή το ήμισυ του πληθυσμού της Γης, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από τη διεθνή φιλανθρωπική και ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam.

«Ο πλούτος συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα χέρια λίγων — το περασμένο έτος 26 άτομα κατείχαν τον ίδιο πλούτο με τα 3,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας, από 43 άτομα το προηγούμενο έτος», επεσήμανε η μελέτη που εκπονήθηκε πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ WEF) στο Νταβός.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και φτάνει τους 2088 ανθρώπους το 2018, δήλωσε η Oxfam.

Η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 900 δισ. δολάρια μόνο κατά το παρελθόν έτος, ήτοι 2,5 δισ. δολάρια ημερησίως, επιτυγχάνοντας ένα νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών, πρόσθεσε.

Την περίοδο 2017 έως 2018, ένας νέος δισεκατομμυριούχος εμφανίστηκε στον κόσμο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σε ορισμένες χώρες, το φτωχότερο 10 τοις εκατό των ανθρώπων καταβάλλει τώρα μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων τους σε φορολογία από ό, τι το πλουσιότερο 10 τοις εκατό, δήλωσε η Oxfam επικαλούμενη τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως παραδείγματα.

Η Oxfam ιδρύθηκε το 1942 ως Επιτροπή της Οξφόρδης για να βοηθήσει τους ανθρώπους που λιμοκτονούν. Επί του παρόντος, είναι μια διεθνής ένωση 17 οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου. Στόχος του οργανισμού είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φτώχειας και της αδικίας που συνδέεται με αυτήν σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Tags:
πλούτος, οργάνωση, Oxfam, Νταβός, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK