20:04 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τις δημοτικές ενότητες που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου, στην Αττική. Έως τις 15 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις.

Σε νέες διευκολύνσεις των πυρόπληκτων της 23ης και 24ης Ιουλίου του 2018, στην Αττική, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική απόφαση της αρμόδιας υφυπουργού, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίοι έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνα, τη Δημοτική Ενότητα Ραφήνας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, τη Δημοτική Ενότητα Καλάμου του δήμου Ωρωπού και τη Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων του δήμου Μεγαρέων.

Υπενθυμίζεται ότι η είσπραξη των οφειλών είχε ανασταλεί μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες έως τις 15 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές δεν επιβαρύνονται με επιπλέον προσαυξήσεις, τόκους ή πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής.

Η προθεσμία αποπληρωμής της α' δόσης εκπνέει στις 15 Φεβρουαρίου 2019, ενώ οι επόμενες προθεσμίες θα ολοκληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα των προσεχών μηνών.

Σχετικά:

Πώς θα διορίζονται στο Δημόσιο οι πυρόπληκτοι
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
Χρέη, ληξιπρόθεσμες οφειλές, πυρόπληκτοι, πυρόπληκτες περιοχές, Υπουργείο Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αττική, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK