19:17 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση είχαν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η Νεοζηλανδη ομόλογός της Τζασίντα Άρντερν στο Λονδίνο. Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Βρετανίας στην Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι συζήτησε με την ομόλογό της από τη Νέα Ζηλανδία Τζασίντα Άρντερν μια «μελλοντική» συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Γουέλινγκτον καθώς και μια πιθανή συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού (CPTPP).

Η Μέι συναντήθηκε με την Άρντερν στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Ο New Zealand Herald ανέφερε, επικαλούμενος την Άρντερν ότι οι πλευρές υπέγραψαν συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης που παρέχει εγγυήσεις στις επιχειρήσεις της Νέας Ζηλανδίας αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

«Με πραγματική ευχαρίστηση να καλωσορίσω για άλλη μια φορά την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συζητήσαμε μια μελλοντική συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νέας Ζηλανδίας, το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει στην CPTPP και συναντηθήκαμε με μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας που υπηρετούν με στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η Μέι στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, η συμφωνία αποχώρησης που συμφωνήθηκε μεταξύ του Λονδίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διεξαγάγει μια σειρά διακομματικών συνομιλιών για να επιτύχει μια συναίνεση. Τη Δευτέρα, τόνισε πως μπορεί να εκθέσει το σχέδιό Β για να σπάσει το αδιέξοδο, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να αποσύρει το ενδεχόμενο ενός «no-deal» Brexit από το τραπέζι.

Tags:
Brexit, Τερέζα Μέι, Νέα Ζηλανδία, Λονδίνο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK