04:24 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πρόκειται για έξι εμπορικά πλοία, τα οποία εκτελούν δρομολόγια στο Στενό της Μάγχης. Στόχο της κίνησης αποτελεί η αποφυγή των κραδασμών ενός ενδεχόμενου άτακτου Brexit.

Να αλλάξει τη σημαία στα πλοία της, από βρετανική σε κυπριακή, αποφάσισε η ναυτιλιακή εταιρεία P&O, εν όψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έξι εμπορικά πλοία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται υπό βρετανική σημαία και εκτελούν δρομολόγια στο Στενό της Μάγχης, θα μεταβιβαστούν στην κυπριακή θυγατρική, προκειμένου να λάβουν την κυπριακή σημαία.

Στόχο αυτής της επιχειρηματικής κίνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποτελεί η αποφυγή των κραδασμών σε περίπτωση ενός άτακτου και σκληρού Brexit, κάτι το οποίο φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό.

«Λάβαμε την απόφαση να επαναξιολογήσουμε το status της σημαίας των πλοίων μας στο Κανάλι της Μάγχης» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της P&0.

«Για λειτουργικούς και λογιστικούς λόγους, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη επιλογή είναι τα πλοία να τεθούν υπό κυπριακή σημαία» έσπευσε να προσθέσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η βρετανική εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για άλλες τροποποιήσεις σημαιών στον εμπορικό της στόλο.

Σχετικά:

Προειδοποίηση Λαγκάρντ για το Brexit: Το χειρότερο σενάριο η έξοδος χωρίς συμφωνία
Την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit βάζει στο τραπέζι ο Κόρμπιν
Βρετανία και Ν. Ζηλανδία συζητούν για συμφωνίες μετά το Brexit και συμμετοχή στην CPTPP
Κρίσιμη ομιλία Μέι για τις εναλλακτικές στο Brexit (Βίντεο)
Την επόμενη κίνησή της ετοιμάζει η Μέι με φόντο το σενάριο για καθυστέρηση του Brexit
Tags:
πλοία, εμπορική ναυτιλία, ναυτιλία, Brexit, Μάγχη, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK