22:48 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφελήσει 880.000 εργαζόμενους

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφεληθούν άμεσα περίπου 880.000 εργαζόμενοι. Από την 1η Φεβρουαρίου το νέο καθεστώς, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει ηλικιακές διακρίσεις.

Στο φλέγον ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι «το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η αύξηση, από την οποία θα ωφεληθούν άμεσα περίπου 880.000 συμπολίτες μας, θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου» διαβεβαίωσε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Documento».

Εστίασε δε, και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών, εξηγώντας ότι «ο νέος, αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μια οικονομία, όπως η ελληνική, και άρα θα συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας».

Η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε επιπλέον, ότι «η νεοφιλελεύθερη αφήγηση ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού απειλεί τις θέσεις εργασίας, δεν επαληθεύεται ούτε από την εμπειρία, ούτε από τις πλέον πρόσφατες έρευνες».

«Αυτό που έχει αποδεδειγμένα λειτουργήσει υφεσιακά στην ελληνική οικονομία ήταν οι πολιτικές της μείωσης των μισθών και συμπίεσης εργατικών δικαιωμάτων την περίοδο 2010-2014» έσπευσε να υπενθυμίσει.

Αναφορά έκανε και στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση της ανεργίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «οι εργαζόμενοι να δηλώνονται, να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους, να τηρούνται τα ωράριά τους και να αμείβονται αξιοπρεπώς».

Σχετικά:

Αχτσιόγλου: Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού
Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δρομολογεί πρόγραμμα «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας»
Αχτσιόγλου: Έρχεται ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις και «κούρεμα»
Tags:
εργασιακά, κατώτατος μισθός, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK