09:34 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Προβληματισμός στην Κομισιόν για την αύξηση του κατώτατου μισθού

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την επίσπευση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών. Έως τα τέλη Φεβρουαρίου η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν.

Καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων φέρεται να κατέγραψαν οι δανειστές της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να πράξει περισσότερα, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των συμφωνηθέντων» δήλωσαν στο πρακτορείο Bloomberg, ευρωπαϊκές πηγές, δίνοντας τον τόνο της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συνεπάγεται την επιστροφή του α΄ μέρους των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.

Η έκθεση πρόοδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, με τις ελληνικές αρχές να διαθέτουν περιθώριο λίγων εβδομάδων για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euroworking Group, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί φέρεται να εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε επίπεδα άνω των προτεινόμενων.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά έγειραν τόσο για το ζήτημα της προστασίας της α' κατοικίας, όσο και για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Σχετικά:

Αύξηση κατώτατου μισθού: Ποιους αγγίζει, σε ποιους κοστίζει, τι ισχύει για το αφορολόγητο
Οι αντιδράσεις και τα «καμπανάκια» για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Τσίπρας: Αναδιαμόρφωση κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, βήμα ιστορικής σημασίας
Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφελήσει 880.000 εργαζόμενους
Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8% εξετάζει η κυβέρνηση
Tags:
κατώτατος μισθός, δανεισμός, έξοδος από το μνημόνιο, Αξιολόγηση, EuroWorking Group, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK