07:04 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κομισιόν εισάγει προστατευτικά μέτρα που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους ευρωπαίους παραγωγούς χάλυβα μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα που επέβαλε η Ουάσιγκτον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάγει οριστικά μέτρα προστασίας των εισαγωγών χάλυβα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα προσωρινά που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2018, αφορούν έναν κατάλογο 26 προϊόντων χάλυβα σε απάντηση της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών για δασμούς.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για μια περίοδο τριών ετών και αποσκοπούν στην αποφυγή της εκτροπής του εμπορίου χάλυβα.
Για να εξασφαλίσει την τήρηση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), η ΕΕ κοινοποίησε την απόφαση της στις 4 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο δήλωσε στο Sputnik ότι η Επιτροπή αναμένεται να λάβει εντολή για εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον εξ ονόματος της ΕΕ για την κατάργηση των δασμών για τα μεταποιημένα προϊόντα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σχετικά:

Ο Τριντό κάλεσε τον Τραμπ να άρει τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο
Πλαφόν στις εισαγωγές χάλυβα βάζει η Τουρκία
Στοχευμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο αποφάσισε ο Τραμπ
Ο Τραμπ διπλασιάζει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Τουρκία
Tags:
Δασμοί, Μέτρα, χάλυβας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK