17:12 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμάται ότι θα εξεταστεί και το ζήτημα του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών θα τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Επί τάπητος θα τεθούν, συγκεκριμένα, τα επόμενα βήματα και οι προσεχείς κινήσεις προς την άρση και των εναπομεινάντων περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται μόνο οι περιορισμοί για τη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό, καθώς τα capital controls για τις τραπεζικές κινήσεις στο εσωτερικό έχουν ήδη αρθεί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το φλέγον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο συνιστά πρωτεύον για τη βιωσιμότητα της τραπεζικής κερδοφορίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα σχετίζεται και με το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί και να παρουσιαστεί εντός των επόμενων, λίγων εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ: Χρειάζονται συντονισμένα βήματα για τα «κόκκινα» δάνεια

Σχετικά:

Τσακαλώτος: Να δείχνουν όλοι σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες
Στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, με τις τράπεζες ξεκινάει το «μενού»
Tags:
ελληνικές τράπεζες, πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, τράπεζες, Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK