21:03 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες

Η Κομισιόν «κλείνει» το παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφερντ Βέμπερ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

«Σαφή» χαρακτήρισε η Κομισιόν την πορεία που οφείλει να ακολουθήσει η Ελλάδα, ως προς το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Υπάρχει μία σαφής πορεία, την οποία έχουμε εξηγήσει πολλές φορές» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Η συγκεκριμένη δήλωση επέρχεται λίγες ώρες μετά το «παράθυρο» του Μάνφερντ Βέμπερ για «χαλάρωση» των δημοσιονομικών στόχων, εφόσον έρθει στην εξουσία μία διαφορετική κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα.

«Η Ευρώπη θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τους εν λόγω στόχους με μια διαφορετική κυβέρνηση» υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Βέμπερ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει συμφωνήσει στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, έως το 2022, ενώ για την περίοδο 2023 — 2060 έχει καταλήξει σε συμφωνία για πλεονάσματα, ύψους 2,2% του ΑΕΠ.

Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, Πρωτογενές πλεόνασμα, ελληνική κρίση, ΕΛΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK