18:31 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η ελληνική σημαία

Ο Fitch διατηρεί στο BB- με σταθερές προοπτικές το αξιόχρεο της Ελλάδας

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στο «BB-» παραμένει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας, με σταθερές, ωστόσο, προοπτικές όπως επιβεβαίωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch την Παρασκευή.

Το ελληνικό αξιόχρεο παραμένει στο «BB-» με σταθερές προοπτικές, έκανε γνωστό ο οίκος Fitch.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του η αξιολόγησή του βασίζεται στο ότι παρά τις αδυναμίες του δημοσίου στην περίοδο της κρίσης η διακυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ισχυρότερη από ότι στις περισσότερες χώρες με αξιόχρεο κάτω από την επενδυτική διαβάθμιση.

Επίσης, κάνει λόγο για ευνοϊκό προφίλ του χρέους της γενικής κυβέρνησης και για ισχυρότερη επίδοση τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις χώρες στην ίδια βαθμίδα.

«Η συμπιεσμένη ζήτηση για επενδύσεις, η μείωση του ποσοστού ανεργίας, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και η συγκρατημένη δημοσιονομική χαλάρωση αναμένεται να ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση, η οποία θα αντισταθμίσει την αρνητική συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στο ΑΕΠ. Μετά την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2% το 2018, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 2,3% το 2019 και το 2,2% το 2020», σημειώνει ο οίκος.

Ο Fitch καταλήγει πως εκτιμά ότι η χώρα κάνει πρόοδο και ότι θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2022, κάτι που όπως σημειώνει θα εξασφάλιζε την πρόσβαση της χώρας στις αγορές μετά το πρόγραμμα.

Σχετικά:

Κόντρα Τσακαλώτου - ΝΔ για το ομόλογο και την ... Πορτογαλία
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο, τι ποσό άντλησε το ελληνικό δημόσιο
Έξοδος στις αγορές με νέο 5ετές ομόλογο
Eurostat: Αυξήθηκε στο 182,2% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
Tags:
ΑΕΠ, αξιόχρεο, Fitch, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK