09:17 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Οι σημαίες της Ευρώπης και της Ρωσίας

Μόσχα: Η ΕΕ θεωρεί βιώσιμες τις συναλλαγές σε ευρώ στο εμπόριο με τη Ρωσία

© Sputnik / Vladimir Sergeev
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι είναι εφικτό να στραφεί προς τη χρήση του ευρώ στις συναλλαγές με τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα θεωρεί επίσης μια τέτοια λύση ως βιώσιμη, τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Πάνκιν.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία βρίσκουν βιώσιμες τις μεταξύ τους συναλλαγές σε ευρώ, δήλωσε στο Sputnik ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλέξανδρος Πάνκιν.

Στις Βρυξέλλες «υπάρχουν ισχυρές φωνές, ακόμη και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη βιωσιμότητα της μετάβασης στις πληρωμές σε ευρώ. Εξετάζουμε επίσης αυτή τη δυνατότητα», ανέφερε ο Πάνκιν.

Ωστόσο, οι προοπτικές μετάβασης σε πληρωμές σε ευρώ για ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο φέτος είναι χαμηλές, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

«Φαίνεται ότι αυτό είναι μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη. Αλλά η απάντηση στο ερώτημα αν αυτό θα συμβεί το 2019, είναι πολύ δύσκολη, διότι οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι με τα κράτη της ΕΕ, αλλά με τον διεθνή οργανισμό καθεαυτόν, δεν είναι στην καλύτερη φάση τους, υπογράμμισε ο Πάνκιν.

Tags:
Ευρώπη, Ευρωπαική Ένωση, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK