02:35 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Αμερικανοί στρατιώτες

Ο ιδρυτής της Blackwater ερευνάται για μίσθωση Αμερικανών μισθοφόρων στην Κίνα

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Πρινς, ερευνάται για το ενδεχόμενο να μίσθωσε άνδρες της επιχείρησής του σε μία εταιρεία της Κίνας η οποία εμπλέκεται σε περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Πρινς, ο πρώην διευθυντής των δυνάμεων μισθοφόρων των ΗΠΑ, ερευνάται όλο και περισσότερο για μίσθωση των ανδρών του σε μια κρατική επιχείρηση του Πεκίνου που επενδύει στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης στην κεντρική έρημο της Κίνας.

Σε συνδυασμό με έναν φαινομενικά αυξανόμενο κατάλογο μισθωτών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Blackwater, η Xe και η Academi, η τελευταία δημιουργία του Πρινς, η Frontier Services Group (FSG) με έδρα το Χονγκ Κονγκ, συνάψε συμφωνίες τρισ. δολαρίων για να επιδεινώσει αυτό που πολλοί αναφέρουν πως συνιστά μια παραμελημένη από τα ΜΜΕ περίπτωση κατάφωρης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Πρινς παραιτήθηκε από επικεφαλής της FSG τον Δεκέμβριο του 2018, επιτρέποντας στην ισχυρή κρατική εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών CITIC — πρώην China International Trust Investment Corporation — να αναλάβει την διεύθυνση της εταιρείας, αν και ο ίδιος διατηρεί θέση αναπληρωτή προέδρου και ένα μερίδιο εννέα τοις εκατό.

Η νέα σύμβαση της FSG με το Πεκίνο για την κατασκευή καταυλισμών φυλάκισης στην κεντρική Κίνα με σκοπό τη φιλοξενία περίπου ενός εκατ. πολιτών που κρατούνται από το σημερινό καθεστώς, έχει προκαλέσει αυστηρή κριτική, μεταξύ άλλων και από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της άμυνας υποστηρίζουν ότι η FSG του Πρινς πιθανόν βοηθά την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ στη καταστολή και καταπίεση εναντίον των μουσουλμανικών φυλών στην επαρχία Ξινγιάνγκ, μια αυτόνομη περιοχή της μακρινής βορειοδυτικής Κίνας, βοηθώντας συγχρόνως και την προώθηση των γεωπολιτικών σχεδίων του στρατηγικού ανταγωνιστή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές, η FSG δημιουργήθηκε για να φυλάσσει την πρωτοβουλία του Δρόμου του Μεταξιού του Πεκίνου.

Η FSG δεν περιορίζεται στην Ασία, έχει επωφεληθεί παράλληλα από τη φύλαξη των ζωνών ελεύθερου εμπορίου της Σομαλίας και τη λειτουργία των ιατρικών αερομεταφορών στην Κένυα.

Η πρόσφατη συμφωνία με στην Κίνα αποδεικνύει ότι ο Πρινς, ο μικρότερος αδερφός του Μπέτσι Ντεβός, υπουργού Παιδείας των ΗΠΑ, «εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον της Κίνας, που ανταγωνίζεται άμεσα με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο καθηγητής της σχολής εθνικής άμυνας των ΗΠΑ Σον Μακ Φέιτ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Κίνα παραμένει μια από τις λίγες χώρες που απαγορεύεται βάσει των αμερικανικών κανονισμών για τους Αμερικανούς να προσφέρουν άμεσα μισθοφορικές υπηρεσίες.

Tags:
μισθοφόροι, εταιρεία, Ασία, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK