01:34 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Όλαφ Σόλτς και ο Πιερ Μοσκοβισί

Συνεδριάζει το Eurogroup, εκτός επίσημης ατζέντας η Ελλάδα

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Επί τάπητος θα τεθούν ο μεταμνημονιακός έλεγχος των Πορτογαλίας - Ιρλανδίας και η εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης.

Εκτός της επίσημης ατζέντας του Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, θα βρίσκεται το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξετάσουν τις οικονομικές προοπτικές της ένωσης, μετά και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη των κρατών-μελών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεων του ρυθμού ανάπτυξης, προαναγγέλλοντας την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των Ευρωπαίων υπουργών θα βρεθεί, με βάση την επίσημη ατζέντα, η 10η αξιολόγηση του μεταμνημονιακού προγράμματος της Ιρλανδίας και η 9η αξιολόγηση του μεταμνημονιακού προγράμματος της Πορτογαλίας.

Επί τάπητος θα τεθούν και οι προτάσεις για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα του ελληνικού μεταμνημονιακού ελέγχου θα βρίσκεται στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 11 Μαρτίου, όταν και εξεταστεί η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά:

Χωρίς Ελλάδα το προσεχές Eurogroup, Μάρτιο η απόφαση για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα
Διεθνής Διαφάνεια: Πολύ μυστήριο γύρω από το Eurogroup, το παράδειγμα της ελληνικής κρίσης
Eurogroup: Και τυπικά το πράσινο «φως» στον προϋπολογισμό του 2019
Αποχώρησε εκτάκτως από το Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Tags:
ελληνική οικονομία, έξοδος από το μνημόνιο, Κομισιόν, Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες, Πορτογαλία, Ιρλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK