00:01 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ιταλική σημαία

Η Ιταλία εξετάζει τη χρήση αποθεμάτων χρυσού για να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Οι Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τα αποθέματα χρυσού της κεντρικής τράπεζας, με στόχο την αποφυγή υλοποίησης της αύξησης του ΦΠΑ.

Τη χρήση αποθεμάτων χρυσού, προκειμένου να αποφύγει την — προγραμματισμένη για το 2020 — αύξηση του ΦΠΑ, εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «La Stampa».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι στοχεύουν να αποκτήσουν τον έλεγχο επί των αποθεμάτων χρυσού της χώρας, προωθώντας μία άρδην αλλαγή στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας απολαμβάνει ευρεία αυτονομία και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται ανεξάρτητα από την κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου έχουν επανειλημμένως ασκήσει κριτική στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας, επιρρίπτοντας ευθύνες για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος και την κατάρρευση μίας σειράς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όλα αυτά μάλιστα, λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της προ μηνών «σκληρής» σύγκρουσης μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019, με την Ε.Ε. να απειλεί ακόμη και με το ενδεχόμενο έναρξης της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος».

Σχετικά:

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ιταλία δέχθηκε ο Πούτιν
Ντι Μάιο: Η Ιταλία πρέπει να μείνει ουδέτερη αναφορικά με την κρίση στη Βενεζουέλα
Ευρωπαϊκή πηγή: Ιταλία και Ελλάδα «μπλοκάρουν» την κοινή θέση της ΕΕ για τη Βενεζουέλα
Tags:
χρυσός, τράπεζες, Ματέο Σαλβίνι, Λουίτζι ντι Μάιο, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK