23:22 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Μάρτιο η απόφαση για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, υπάρχουν ανοιχτά θέματα

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στο Eurogroup του Μαρτίου θα ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κάνοντας λόγο για «ανοιχτά ζητήματα».

Στο Eurogroup του Μαρτίου παρέπεμψε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. 

Ο ίδιος, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup που σημειωτέον δεν περιελάμβανε στην επίσημη ατζέντα του το θέμα της Ελλάδας, ανέφερε ότι το εν λόγω θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα στην παρούσα φάση. Αναγνώρισε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται σκληρά, αλλά όπως είπε, το τι θα συμβεί στο επόμενο Eurogroup θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις μέχρι τότε.

Επίσης, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το ποσό από την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ.

Tags:
Ομόλογα, ESM, Eurogroup, Κλάους Ρέγκλινγκ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK