22:38 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τις αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές από app stores, μηχανές αναζήτησης, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και πλατφόρμες ξενοδοχειακών κρατήσεων.

Τέλος στις «αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές» των τεχνολογικών «κολοσσών» επιδιώκει να βάλει η Κομισιόν, μέσω της νέας κοινοτικής νομοθεσίας.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ε.Ε., Μαρίγια Γκάμπριελ, διαμήνυσε ότι στόχο της νέας νομοθεσίας, η οποία συνιστά προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στο Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και την Κομισιόν, αποτελεί ο τερματισμός των «αθέμιτων πρακτικών» και η ενίσχυση της διαφάνειας.

​«Πρόκειται για τους πρώτους κανόνες αυτού του είδους σ' όλο τον κόσμο και επιδιώκουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της καινοτομίας και της προστασίας των ευρωπαϊκών αξιών» έσπευσε να προσθέσει.

​Και συμπλήρωσε: «Οι κανόνες αυτοί θα βελτιώσουν τη σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και πλατφόρμων, καθιστώντας την περισσότερο δίκαιη και διαφανής, και τελικώς, θα οδηγήσουν σε περισσότερα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές».

Οι νέοι κανόνες στοχεύουν κατά κύριο λόγο την Amazon, την eBay, τo App Store της Apple, το Google Play, το Facebook, το Booking, το Leboncoin και άλλες παρεμφερείς πλατφόρμες.

Σχετικά:

Πρόστιμο 7.600 δολαρίων πλήρωσε η Google για παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας
Πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ στη Google λόγω παραβίασης του GDPR
Tags:
ηλεκτρονικό εμπόριο, διαδίκτυο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κομισιόν, Booking, Facebook, ebay, Amazon, Apple, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK