06:22 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η Τράπεζα της Ελλάδος

Δάνεια στον Πολάκη: «Σύννομα με τους κανόνες» η ετυμηγορία της ΤτΕ

© AFP 2019 / Sakis Mitrolidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Επιτροπή Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος συνεδρίασε, προκειμένου να εξετάσει τη νομιμότητα των δύο καταναλωτικών δανείων της Attica Bank προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Σύννομη με τους κανόνες» ήταν η χορήγηση των δύο καταναλωτικών δανείων προς τον Παύλο Πολάκη, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ανώνυμη πηγή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Ελέγχου της κεντρικής τράπεζας συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να εξετάσει τη νομιμότητα των δύο δανείων της Attica Bank, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου, το οποίο άφηνε σαφείς αιχμές για τα κριτήρια χορήγησης των συγκεκριμένων δανείων, δεδομένου ότι ως εγγύηση είχε τεθεί το σπίτι του του κ. Πολάκη, το οποίο ωστόσο ήταν υποθηκευμένο για στεγαστικό δάνειο 300.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ζήτημα έλαβε πολιτικές διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους και να ζητάει πλήρη διαφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να «καλύψει» τον αναπληρωτή υπουργό.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Attica Bank διαβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση της Attica Bank για τα δάνεια Πολάκη: Τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανόνες

Σχετικά:

Η απάντηση της Attica Bank για τα δάνεια Πολάκη: Τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανόνες
Ερώτηση στη Βουλή για το δάνειο του Πολάκη κατάθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Σπυράκη: Κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη
Καταδίκη του Παύλου Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη
Tags:
Κυβέρνηση, Attica Bank, Υπουργείο Υγείας, Τράπεζα της Ελλάδος, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK