03:40 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που περιλαμβάνει τους αρχηγούς των κρατών - μελών, να έχει το δικαίωμα να ανατρέπει αποφάσεις της Κομισιόν σε κάποιες περιπτώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών στον διεθνή ανταγωνισμό.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά στο μεταξύ, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες μας μπορούν πραγματικά να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν. Αυτό συνεπάγεται αλλαγές στους υπάρχοντες κανονισμούς ανταγωνισμού. Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν την εξέταση διαφορετικών εναλλακτικών. Εξετάστε αν το δικαίωμα προσφυγής του Συμβουλίου που θα μπορούσε να ανατρέψει αποφάσεις της Κομισιόν, θα ήταν κατάλληλο σε σαφώς καθορισμένες περιπτώσεις, υπό αυστηρούς όρους» αναφέρει μανιφέστο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Πέτερ Αλτμάιερ παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για την προώθηση του γαλλο-γερμανικού μανιφέστου στην ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική.

Οι προτάσεις έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μπλόκο της Κομισιόν στη συγχώνευση της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων Alstom με τη γερμανική Siemens.

Οι δύο εταιρείες σκόπευαν να δημιουργήσουν τον πρωταθλητή της σιδηροδρομικής βιομηχανίας για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν ξένες εταιρείες και συγκεκριμένα της Κίνας. Το Παρίσι και το Βερολίνο στήριξαν την προτεινόμενη συμφωνία και εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση τη Κομισιόν. Ο Λε Μερ είχε αποκαλέσει την απόφαση πολιτικό και οικονομικό λάθος.

Tags:
ανταγωνιστικότητα, βέτο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν, Siemens, Γαλλία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK