21:36 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κεντρικό ρόλο στην κάλυψη των γιγαντιαίων και ολοένα αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της Κίνας φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom.

Ο ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας, Gazprom, σκοπεύει να αντιπροσωπεύσει πάνω από το 25% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Κίνας έως το 2035, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης φυσικού αερίου στη χώρα, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας.

«Μέχρι το 2035, η ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα θα υπερδιπλασιαστεί. Το ασαφές μέλλον της εκμετάλλευσης των αντισυμβατικών αποθεμάτων φυσικού αερίου δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες για πρόσθετες εισαγωγές αερίου», ανέφερε η παρουσίαση.

Το μερίδιο της Gazprom στη συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας θα φθάσει το 13% την ίδια χρονιά, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου της εταιρείας στην Κίνα μέσω του αγωγού «Power of Siberia» αναμένεται να φθάσουν το προβλεπόμενο δυναμικό τους ύψους 38 δις κυβικών μέτρων ετησίως έως το 2025.

Το 2014, η Gazprom υπέγραψε 30ετή συμφωνία-πλαίσιο με την China National Petroleum Corporation για τις παραδόσεις ρωσικού αερίου μέσω του αγωγού «Power of Siberia».

Tags:
φυσικό αέριο, Power of Siberia, Gazprom, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK