15:07 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν μπορούν να ωθήσουν άμεσα τις τιμές του πετρελαίου προς τα επάνω και να προκαλέσουν ελλείψεις στον εφοδιασμό, προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Μπομπ Ντάντλεϊ.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρατήρησε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας περιέπλεκαν τις εξαγωγές για το Καράκας. Η ιρανική παραγωγή πετρελαίου έπεσε κατά 520.000 βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο, εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων, σημείωσε ο IEA τον περασμένο μήνα.

«Αν μιλάμε για έλλειμμα εφοδιασμού, σήμερα λόγω κρίσης μειώνεται ραγδαία από τη Βενεζουέλα. Δεν υπάρχουν κυρώσεις στο Ιράν; Αυτά τα πράγματα πολύ πιθανό να οδηγήσουν άμεσα σε αύξηση των τιμών πετρελαίου και να προκαλέσουν κενό στον εφοδιασμό» δήλωσε ο Ντάντλεϊ κατά το συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Πετρελαίου στο Λονδίνο.

Τον Φεβρουάριο ο ΙΕΑ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις τους για αύξηση της προσφοράς για τους παραγωγούς που δεν αποτελούν μέρος του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου. Απέδωσε τους λόγους της αναθεώρησης στην αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρώσος αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, Πετρέλαιο, Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), BP, Βενεζουέλα, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK