00:08 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ελλάδα και ευρώ.

FAZ: Δόση για την Ελλάδα μόνο αν οι πιστωτές μείνουν ικανοποιημένοι από τις μεταρρυθμίσεις

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα στις συστάσεις της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, με την FAZ να τονίζει ότι «μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση τακτοποιήσει εκρρεμότητες κατά τρόπο που ικανοποιεί τους πιστωτές, μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια».

«Ποτέ δεν υλοποιήθηκαν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν στα προγράμματα διάσωσης», σημειώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), αναφερόμενη στην έκθεση της Κομισιόν που ήλθε χθες στη δημοσιότητα για την Ελλάδα.

Έτσι, όπως σημειώνει η εφημερίδα σύμφωνα με την Deutsche Welle, «δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ''υπερβολικές'' δημοσιονομικές ανισορροπίες.(…) Μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση τακτοποιήσει εκρρεμότητες κατά τρόπο που ικανοποιεί τους πιστωτές, μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με απόφαση του Eurogroup το περασμένο καλοκαίρι, η Αθήνα θα λάβει (σε δόσεις) τα κέρδη που είχε αποκομίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Η πληρωμή θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Για τον Μάρτιο προβλέπεται να εκταμιευθεί σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το αν θα δοθεί η σχετική έγκριση από το Eurogroup, σε περίπου δύο εβδομάδες, εξαρτάται για μία ακόμη φορά από το αν οι πιστωτές θα είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρεται και η Rhein Zeitung.

«Πολλοί μιλούν για καταστροφική λιτότητα. Μέρος της αλήθειας, ωστόσο, αποτελεί και η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν ήταν διατεθειμένη να επιλύσει τα δομικά της προβλήματα με τις δικές της δυνάμεις. Τελικά, και τα τρία πακέτα βοήθειας δεν ήταν παρά μία μάταιη προσπάθεια να οδηγηθεί η Ελλάδα στον δρόμο της σύνεσης. Δεν πρόκειται βέβαια για μόνιμη λύση. Αλλά απομένει να δούμε αν αποδειχθεί καλύτερη η άλλη λύση, την οποία επιλέγει τώρα η Ιταλία: Αρνείται να προχωρήσει σε περικοπές και ξοδεύει ακόμη περισσότερα χρήματα από εκείνα που δεν έχει…», σημειώνει συγκεκριμένα.

Tags:
Μεταρρυθμίσεις, μνημόνιο, δόση, Κομισιόν, Eurogroup, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK