15:26 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνοδεύτηκε από εκτόξευση στις προσλήψεις, όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας ότι τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η υψηλότερη επίδοση από το 2001 στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Ο Φεβρουάριος έκλεισε με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην εφαρμογή του μέτρου αύξησης του κατώτατου μισθού

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας στο ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» στον ιδιωτικό τομέα, τον Φεβρουάριο, δημιουργήθηκαν περίπου 28.000 νέες θέσεις εργασίας. «Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη για τον μήνα Φεβρουάριο από το 2001 έως σήμερα», παρατήρησε η Αχτσιόγλου.

«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, διαψεύδει παταγωδώς όσους καταστροφολογούσαν ότι η αύξηση των μισθών θα προκαλέσει απολύσεις», επεσήμανε η υπουργός.

«Αντιθέτως», όπως σημείωσε, «η αύξηση του κατώτατου μισθού συνοδεύτηκε με εκτόξευση στις προσλήψεις. Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούμε να έχουμε μία αγορά εργασίας όπου και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι να αμείβονται αξιοπρεπώς».

Tags:
κατώτατος μισθός, θέσεις εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK