07:54 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται σκληρή δουλειά, η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά διατύπωσε την ανησυχία του για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην πρόεδρος του Eurogroup. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του, πως ενδέχεται το 2019 να είναι μια χαμένη χρονιά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, λόγω των εκλογών.

«Χρειάζεται πραγματικά σκληρή δουλειά. Δεν θα γίνει κάτι από μόνο του. Και είμαι λίγο ανήσυχος καθώς αυτή η χρονιά είναι μια εκλογική χρονιά, και θα είναι μια χαμένη χρονιά και τίποτα θετικό δεν θα γίνει όσον αφορά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στον τρόπο διακυβέρνησης, στον διοικητικό τομέα και σε βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό και το φορολογικό σύστημα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Για την αναβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας από τη Moody΄s, έκανε λόγο για πολύ καλά νέα και θετικό σημάδι. Σημείωσε επίσης, πως η έξοδος στις αγορές είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο, αναφέροντας πως «η Ελλάδα έχει ήδη βγει στις αγορές κάποιες φορές, αλλά σταδιακά τοποθετεί ομόλογα σε ολόκληρη την καμπύλη αποδόσεων».

Ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει αμφιβολία αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και ειδικά των νέων, ωστόσο, συνεχίζοντας, επισήμανε πως τα νέα συνεχίζουν να είναι θετικά, να πηγαίνουν προς στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή τη συγκυρία για να ωθηθούν τα πράγματα προς τα εμπρός.

«Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα παραμείνουν θετικά και σταθερά και ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup.

Ερωτηθείς για τα πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε ότι εάν μειωθούν «μετά θα προκύψει ένα μεγαλύτερο ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους».

Σχετικά:

Ντάισελμπλουμ: Αν έφευγε η Ελλάδα, η ευρωζώνη θα βυθιζόταν στο χάος
Ντάισελμπλουμ: Ρωτήστε τους πολιτικούς πού θα βρουν τα λεφτά για τις μειώσεις φόρων
Ντάισελμπλουμ: Μη ρεαλιστική στρατηγική η αύξηση μισθών στην Ελλάδα
Tags:
Πρωτογενές πλεόνασμα, κατώτατος μισθός, εκλογές, Μεταρρυθμίσεις, Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK