07:59 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Τραπεζικές θυρίδες

«Χέρι» σε τραπεζικές θυρίδες χωρίς προειδοποίηση για χρέη σε εφορία και ταμεία

© AFP 2019 / PAUL FAITH
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο στόχαστρο όσοι δεν πληρώνουν εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά έχουν κρυμμένα τιμαλφή και κοσμήματα σε θυρίδες. Αναμένεται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και δέσμευση του περιεχομένου τους χωρίς προειδοποίηση, θα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με το μέτρο αυτό, το οικονομικό επιτελεί θα επιχειρήσει να «τσακώσει» τους πολίτες που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αλλά κατέχουν «μυστικές» περιουσίες με κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ήδη έχει ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν νομικά εμπόδια που μπορεί να δυσκολεύουν ή να καθιστούν ανέφικτους τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν τη σχετική γνωμοδότηση προκειμένου να καθορίσουν επακριβώς το ύψος της οφειλής πάνω από την οποία θα γίνεται άνοιγμα λογαριασμού άμεσα σε συνεργασία με τις τράπεζες, χωρίς καμία άλλη μεσολάβηση, καθώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα.

Σχετικά:

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς τους δήμους
Πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία το 2018
Tags:
εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, Χρέη, τράπεζα, Θυρίδα, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK