13:37 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εντός Μαρτίου ανοίγει το TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Ανά ΑΦΜ θα γίνονται πλέον οι συμψηφισμοί σε επιστροφές και φόρους.

Μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2018.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ — ΜΠΕ από την η ΑΑΔΕ, το σχέδιο που έχει καταρτιστεί προβλέπει να γίνει εντός του Ιουλίου η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ αντί για το Σεπτέμβριο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έλαβε την απόφαση να εκδίδει από φέτος χωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους συζύγους και έτσι πλέον οι συμψηφισμοί μεταξύ επιστροφών και βεβαιωμένων φόρων, θα γίνεται ανά ΑΦΜ και όχι ανά φορολογική δήλωση.

Όσον αφορά στο φορολογικό διαζύγιο, αιτήσεις υπέβαλαν 22.500 ζευγάρια έως την εκπνοή της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ προχωρά σε διεύρυνση των δυνατοτήτων χρήσης των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο taxisnet με το πρώτο άμεσο βήμα να αφορά σε απευθείας πίστωση εκτός από τις επιστροφές φόρου και τυχόν κερδών από τη λοταρία. Άμεσα άλλωστε σχεδιάζεται στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» εκτός από τις οφειλές, οι φορολογούμενοι να μπορούν να βλέπουν και τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο μέτωπο των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα φορολογημένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους απαλλαγής αλιείς, κατόχους τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, βοηθητικών σκαφών θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας, που διενεργούνται από τα τελωνεία, οι επιστροφές εφεξής θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Σχετικά:

Πώς θα υποβάλλονται οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων: Άνοιξε η εφαρμογή
«Χέρι» σε τραπεζικές θυρίδες χωρίς προειδοποίηση για χρέη σε εφορία και ταμεία
Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται σκληρή δουλειά, η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες
Tags:
εκκαθαριστικά, Φορολογικές Δηλώσεις, taxisnet, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK