23:13 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

O Moody's αναβάθμισε και τις ελληνικές τράπεζες

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Μετά την αναθεώρηση της ελληνικής αξιολόγησης κατά δύο βαθμίδες, ο οίκος Moody's προχώρησε στην αναβάθμιση και των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Όλες οι αλλαγές στις αξιολογήσεις.

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody's, σε συνέχεια της διπλής αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης την αναθεώρηση των αξιολογήσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε «Caa1» από «Caa2» προηγουμένως.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Caa2» της Τράπεζας Πειραιώς και της Παγκρήτιας Συνεργατικής Τράπεζας, όπως επίσης και την αξιολόγηση «Caa3» της Attica Bank.

Την Παρασκευή, ο Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε «Β1», τοποθετώντας το outlook σε «σταθερό».

Η θετική αυτή εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να «βγει» στις αγορές, εκδίδοντας 10ετές κρατικό ομόλογο.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, το ελληνικό δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,90%, κάτω του στόχου του 4%, ενώ οι συνολικές προσφορές υπερέβησαν τα 11,8 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 11,8 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο, στο 3,90% το επιτόκιο

Σχετικά:

Η Moody's ωθεί σε χαμηλά 12 ετών τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων
Διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Moody's
Ο οίκος Moody's αυξάνει τη βαθμολογία της Μόσχας στο Baa3 από το Ba1
Tags:
οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, οίκος αξιολόγησης, τράπεζες, ελληνικές τράπεζες, Παγκρήτια Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Moody's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK