16:42 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στοιχεία για το προφίλ των επενδυτών που αγόρασαν το ελληνικό 10ετές ομόλογο έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ: Το μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε από διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τη Βρετανία.

Μακροπρόθεσμους ποιοτικούς επενδυτές προσέλκυσε στο μεγαλύτερο μέρος της η έκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ), ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από επενδυτές της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΟΔΔΗΧ, το 68% της έκδοσης καλύφθηκε από διαχειριστές κεφαλαίων (Fund Managers), το 14,5% από τράπεζες, το 11% από επενδυτικά ταμεία (Hedge Funds) και το 4% από ασφαλιστικές εταιρείες.

Όσον αφορά στις χώρες, όπου σημειώθηκε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατά 37,5% η έκδοση καλύφθηκε από επενδυτές της Βρετανίας, κατά 12% από την Ελλάδα, 9,5% από τη Γαλλία, κατά 8% από τις ΗΠΑ, κατά 6,5% από την Ιταλία, κατά 6% από τις σκανδιναβικές χώρες, 5% από την Ιβηρική Χερσόνησο και 5,5% από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι το 10ετές ομόλογο συγκέντρωσε μεγάλη ζήτηση, καθώς καταβλήθηκαν τελικά προσφορές άνω των 11,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το επιτόκιο, αν και κατά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών διαμορφωνόταν στο 4,125%, υποχώρησε στο 3,90%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Διαμορφώθηκε, δηλαδή, κάτω του 4%, σύμφωνα και με τον στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής.

Tags:
επενδυτές, αγορές, ομόλογο, ΟΔΔΗΧ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK