10:16 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έχουν ήδη εγκριθεί 104.000 αιτήσεις δικαιούχων, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν το επίδομα παιδιού. Η πρώτη διμηνιαία δόση θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου.

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019.

Από χθες το μεσημέρι έως τις 13.15 σήμερα, σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21, είχαν υποβληθεί 124.664 αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Το 84% των αιτήσεων και συγκεκριμένα 104.597, εγκρίθηκαν και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά έως τα τέλη Μαρτίου.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α' διμήνου 2019, θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 είναι και φέτος προσβάσιμη, όπως και πέρυσι, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν αναλυτικά τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Σχετικά:

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού
Ανοίγει η πλατφόρμα αίτησης για το επίδομα παιδιού
Αντίστροφη μέτρηση για επίδομα ενοικίου και επιδότηση δανείου
Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου
Tags:
εισόδημα, δικαιούχοι, αιτήσεις, επίδομα παιδιού, ΟΠΕΚΑ, ΗΔΙΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK