21:09 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «ευρεία συμφωνία στο Eurogroup» αναφορικά με τους πυλώνες του νέου νόμου Κατσέλη κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Το μοναδικό ανοιχτό ζήτημα στις συζητήσεις με τους θεσμούς για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι ο νέος νόμος Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε ευρεία συμφωνία στο Eurogroup αναφορικά με τους κεντρικούς πυλώνες στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και πως μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων.

Κρίθηκε δε, απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως το επόμενο Euro Working Group, στις 25 Μαρτίου, διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές.

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για την 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας», τόνιζαν οι πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο

Με την επίτευξη συμφωνίας, θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ, για την ακρίβεια των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και εθνικές ευρωπαϊκές τράπεζες (ANFAs και SMPs).

Tags:
εκταμίευση, πρώτη κατοικία, νόμος Κατσέλη, Eurogroup, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK