10:21 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ινδίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα αναφορικά με την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της χώρας, εξαιτίας της επαναφοράς των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Η Indian Oil Corporation (IndianOil) ανησυχεί για τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον εναντίον του Ιράν, δεδομένου ότι η εταιρεία προμηθεύεται το ιρανικό πετρέλαιο, δήλωσε ο πρόεδρος της IndianOil Σάντζιβ Σινχ στο Sputnik στο περιθώριο της διάσκεψης CERAWeek στο Χιούστον του Τέξας.

«Σίγουρα… Επειδή [οι κυρώσεις] επηρεάζουν το ιρανικό αργό πετρέλαιο το οποίο η Τεχεράνη είναι σε θέση να εξάγει και το οποίο είμαστε σε θέση να εισάγουμε», δήλωσε ο Σινχ, σε ερώτηση αν η εταιρεία ανησυχεί τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Τεχεράνης επανήλθαν πέρυσι μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), το οποίο προέβλεπε την αναστολή των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης σε αντάλλαγμα της δέσμευσης του Ιράν να αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα για ειρηνικές εφαρμογές.

Η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ιράν, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση — τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν — καταδίκασαν την απόσυρση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία και την αποκατάσταση των κυρώσεων, λέγοντας ότι απειλούν όχι μόνο το Ιράν, αλλά και εταιρείες που συνέχισαν να συνεργάζονται με την Τεχεράνη.

Tags:
κυρώσεις, Indian Oil, Ινδία, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK