02:17 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αγορά Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσει εάν ο Nord Stream 2 «αξίζει ή όχι», επεσήμανε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο Sputnik.

Η αγορά Ενέργειας της Ευρώπης είναι εκείνη που θα αποφασίσει εάν ο Nord Stream 2 «αξίζει ή όχι» και οι ανάγκες της Ευρώπης θα είναι καθοριστικός παράγοντας, όπως δήλωσε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για την Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάουλια Πίνιο. 

Η ίδια προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, αφ'ότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα για τη διακοπή του πρότζεκτ που έχει σκοπό να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην ΕΕ, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Το εν λόγω ψήφισμα αναφέρει ότι ο Nord Stream 2 θα ενισχύσει την εξάρτηση της ΕΕ από τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου. 

«Θα εναπόκειται στην αγορά να αποφασίσει εάν αξίζει ή όχι, από την άποψη των συνολικών αναγκών στην ΕΕ», σημείωσε η Πίνιο, ερωτηθείσα εάν το πρότζεκτ θα ήταν καλό για την ευρωπαϊκή αγορά Ενέργειας. 

«Αυτό που προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές είναι ότι η λειτουργία του αγωγού λαμβάνει χώρα με πολύ ξεκάθαρους κανόνες και ότι η νομοθεσία της ΕΕ εφαρμόζεται», ανέφερε ακόμη η ίδια.

Ο Nord Stream 2 αποτελεί μια κοινοπραξία της ρωσικής εταιρείας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα διέρχονται από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας σε κόμβο προς την βορειοανατολική Γερμανία.

Στόχος της είναι να μεταφέρει ετησίως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ.

Tags:
φυσικό αέριο, Nord Stream 2, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK