08:24 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Είχαμε κάποιες συζητήσεις, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα φάση, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik για το εάν Μόσχα και Αθήνα συζητούν για νέα ενεργειακά πρότζεκτ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας έχουν τεθεί νέα ενεργειακά πρότζεκτ, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Sputnik, στο περιθώριο του συνεδρίου CERAWeek που διοργανώνεται από την IHS Markit.

Όπως διευρίνισε πάντως ο ίδιος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια μέχρι στιγμής. 

«Είχαμε κάποιες συζητήσεις. Ακολουθούμε διάφορες ιδέες και πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει κάτι στην παρούσα φάση», σημείωσε ο κ. Σταθάκης, ερωτηθείας για το εάν η Μόσχα και η Αθήνα συζητούν για νέα πρότζεκτ. 

Παράλληλα, σε ερώτηση για τους τομείς που η Ελλάδα θα ενδιαφερόταν να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε ότι η Αθήνα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ακόμη. 

Αναφερόμενος στο θέμα του Nord Stream 2, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδεικνύει σε όλα τα πρότζεκτ την ίδια αντιμετώπιση. 

«Έχουμε επισημάνει ότι η ΕΕ θα αντιμετωπίσει όλα τα πρότζεκτ στην Ευρώπη με ίσους όρους και ίση μεταχείριση. Και αυτό αφορά σε μια διέξοδο για την εξεύρεση λύσης για τον Nord Stream 2», είπε ο ίδιος. 

Ο Nord Stream 2 αποτελεί μια κοινοπραξία της ρωσικής εταιρείας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο προβλέπει την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα διέρχονται από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας σε κόμβο προς την βορειοανατολική Γερμανία.

Tags:
Nord Stream 2, ενέργεια, Γιώργος Σταθάκης, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK