Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ για στόχο 3,5% των πλεονασμάτων: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αποφευχθεί

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

«Καμπανάκι» για τις εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφοιρά στην προστασίας της πρώτης κατοικίας και στο θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων, έκρουσε ο επικεφαλής του ESM.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει», σχολίασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αρκεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Κάνοντας ειδική αναφορά στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έδειξε ότι οι αγορές «βλέπουν» θετικά την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αν και καταγράφεται πρόοδος υπάρχουν κάποια ζητήματα προς διευθέτηση, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και γενικότερα η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Ο Ρέγκλινκγ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που αναμένεται για την προστασία της α' κατοικίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, του οποίου οι θεσμοί θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και η οποία, όπως λέει, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού».

Tags:
κόκκινα δάνεια, πρώτη κατοικία, Πρωτογενές πλεόνασμα, αγορές, ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK