15:39 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ενεργειακή στρατηγική 2050 των ΗΑΕ που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2017 και αποσκοπεί στη μετάβαση στη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 70%, αναμένει η κυβέρνηση της αραβικής χώρας.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένουν ότι η νέα ενεργειακή στρατηγική της χώρας, που αποσκοπεί στη μετάβαση στη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, θα συμβάλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 70%, ανέφερε σε μια συνέντευξη στο Σπούτνικ η Φατιμά Αλ Φόρα Αλ Σάμσι, βοηθός υφυπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας των ΗΑΕ.

«Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο τομέας της ενέργειας μας από τη δεκαετία του 1990, εξαρτιόταν περίπου 100%, από το φυσικό αέριο. Τότε ξεκινήσαμε να προσθέτουμε καθαρότερες πηγές, όπως η ηλιακή και η πυρηνική. Δεν είμαστε σαν άλλες χώρες που κινούνται από άνθρακα σε φυσικό αέριο για τη μείωση των εκπομπών. Η ενεργειακή μας στρατηγική έχει ήδη καθορίσει το 44% της κατανάλωσης ενέργειας να αντιστοιχεί μέχρι το 2050 στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, Ωστόσο, θα έχουμε αύξηση κατά 38% του φυσικού αερίου, το οποίο θα βελτιώσει τη μείωση των εκπομπών — Αναμένουμε μείωση κατά 70% των εκπομπών», δήλωσε η Αλ Σάμσι.

Η ενεργειακή στρατηγική 2050 των ΗΑΕ παρουσιάστηκε στις αρχές του 2017. Το σχέδιο επιδιώκει να εντείνει τη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας και να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο.

Tags:
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή στρατηγική, φυσικό αέριο, άνθρακας, ΗΑΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK