08:23 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ασάφεια στην περιοχή του Κερτς καθιστά δύσκολες τις αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς και ενδεχομένως ασύμφορη την γενικότερη δραστηριοποίηση στην περιοχή, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ — LNG) των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα ήταν δύσκολες λόγω της κατάστασης στο στενό του Κερτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Νταν Μπρουλέτ.

«ΥΦΑ στην Ουκρανία — δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια εκεί», δήλωσε ο Μπρουλέτ την Πέμπτη. «Λίγο δύσκολο τώρα, λόγω των δραστηριοτήτων γύρω από το στενό του Κερτς. Έτσι, δεν ξέρω αν πρόκειται για μια βιώσιμη αγορά ΥΦΑ αλλά χαίρομαι που θα εξερευνήσω το ενδεχόμενο αυτό».

Στις 25 Νοεμβρίου, τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας Μπερντιάνσκ και Νικόπολ καθώς και το ρυμουλκό Γιάνου Κάπι διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα πλέοντας προς το στενό του Κερτς, την είσοδο της Αζοφικής Θάλασσας. Η Ρωσία κατέλαβε τα ουκρανικά πλοία και συνέλαβε 24 άτομα, αφού δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να σταματήσουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το περιστατικό ως πρόκληση, σημειώνοντας ότι υπήρχαν μέλη της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, που ήταν υπεύθυνοι για την επιχείρηση, στα πλοία της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η πρόκληση προετοιμάστηκε εκ των προτέρων ως πρόφαση για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία, η οποία ανακοινώθηκε μετά το συμβάν και διήρκεσε για ένα μήνα. Πολλοί θεώρησαν την κατάσταση ως την προσπάθεια του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να επιτύχει μία ανάκαμψη στα ποσοστά αποδοχής του πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

Tags:
φυσικό αέριο, Κερτς, Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK