Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ψαλιδόπουλος: Κομβικό θέμα τα κόκκινα δάνεια

© AFP 2019 / MANDEL NGAN
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία βαδίζει σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται εγρήγορση. Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια, την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη.

Εγρήγορση για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που βρίσκονται μπροστά στην ελληνική οικονομία, συνέστησε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος εκτιμώντας ότι η βαδίζει σε «καλό δρόμο».

Ο κ. Ψαλιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ — ΜΠΕ, δεν θέλησε να σχολιάσει τον τρόπο που παρουσιάστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ η τα ευρήματα της πρώτης μεταπρογραμματικής έκθεσης που συνέταξε το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Για τον Έλληνα εκπρόσωπο, κομβικό θέμα στην τρέχουσα συγκυρία αναδεικνύεται η αντικατάσταση του «Νόμου Κατσέλη» με έναν νέο νόμο που θα «συνδυάζει, από την μια την προστασία του καταναλωτή και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, και από την άλλη την προσπάθεια των τραπεζών να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Παρουσιάζοντας την ανάπτυξη ως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα, ο Έλληνας εκπρόσωπος υποστήριξε πως το σημαντικότερο ζητούμενο είναι η ένταση των παραγωγικών προσπαθειών της χώρας, καθώς «η ανάπτυξη τρέχει με 2%, ποσοστό ικανοποιητικό από τη μια, αλλά ακόμα χαμηλό από την άλλη για να απορροφήσει την υφιστάμενη ανεργία».

Παρόλο που το χρέος της χώρας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ο κ. Ψαλιδόπουλος εκτιμά ότι «όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην αναπτυξιακή πορεία τις χώρας», καθώς η βιωσιμότητα του χρέους έχει εξασφαλιστεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον επιστρέψει στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές που ίσχυαν στην χώρα παλαιότερα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ σημείωσε ότι «οι Αρχές παρακολουθούν τις σχετικές εξελίξεις σε αυτή την αγορά με προσοχή».

Σχετικά:

Καμπανάκι του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Αυξημένοι οι κίνδυνοι, έμφαση σε μεταρρυθμίσεις
Άγνοια του ΔΝΤ για το σενάριο εξαγοράς του ελληνικού δανείου
Μήνυμα ΔΝΤ σε Ελλάδα: Συνεχίστε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια
Tags:
κόκκινα δάνεια, Ανάπτυξη, ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK