Λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ

Έξι «μνηστήρες» για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

© AFP 2019 / Sakis Mitrolidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης και Μεγαλόπολης, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Έξι σχήματα υπέβαλαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης και Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν η Beijing Guohua Power Company Limited And Damco Energy S.A. (Consortium), η China Western Power Industrial Co Ltd, η Sev.En Energy Ag — Indoverse (Czech) Coal Investments Limited (Consortium), η Γεκ Τέρνα ΑΕ, η Ελβαλχάλκορ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού Και Αλουμίνιου Ανώνυμη Εταιρεία, καθώς και η Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία — Όμιλος Επιχειρήσεων.

Οι σύμβουλοι της ΔΕΗ θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς την εταιρεία, σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης.

Σχετικά:

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Tags:
λιγνιτικές μονάδες, ηλεκτρικό ρεύμα, Αποκρατικοποιήσεις, ΔΕΗ, Μεγαλόπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK