15:46 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η είδηση ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank, συζητούν για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, επιβεβαιώθηκε από τις δυο πλευρές και τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Deutsche Bank και της Commerzbank, καθώς οι δυο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες επιβεβαίωσαν ότι γίνονται διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank, αποφάσισε να αναθεωρήσει στρατηγικές του επιλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Deutsche Bank. Ο εκτελεστικός διευθυντής ωστόσο, ο Christian Sewing προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσα να οδηγήσουν τη συμφωνία σε ναυάγιο.

Από την πλευρά της η Commerzbank, αναφέρει ότι δεν έχουν ακόμη υπάρξει αποφάσεις για την υπόθεση καθώς και οι δυο πλευρές ακόμη εξετάζουν τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης.

Σύμφωνα με το Reuters τα εποπτικά συμβούλια των δυο τραπεζών έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν την προσεχή Πέμπτη.

Τις διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο τραπεζών, επιβεβαίωσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Την πληροφορία για τις εν εξελίξει συζητήσεις για συγχώνευση, μετέδωσε η Die Welt πριν μια εβδομάδα.

Η συγχώνευση αυτή, που σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα θα είναι ιστορική, εξετάστηκε για πρώτη φορά το 2016, πριν την αναδιάρθρωσή τους. Αυτό το γεγονός οδήγησε το Reuters στο συμπέρασμα ότι αφού γνωστοποιήθηκαν επίσημα οι συνομιλίες, τότε είναι και αυξημένες οι πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η συγχώνευση των δυο τραπεζικών ιδρυμάτων, θα έχει ως αποτέλεσμα έναν τραπεζικό κολοσσό, που θα κατέχει το ένα πέμπτο του τραπεζικού μεριδίου της χώρας. Επίσης θα γίνει και η τράπεζα με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αξίας 28 δισ. δολαρίων.

Σχετικά:

Γερμανία Vs ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Huawei στην αναβάθμιση των δικτύων «5G»
Η Γερμανία παρατείνει το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία
Tags:
συγχώνευση, τράπεζες, Commerzbank, Deutsche Bank, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK