15:31 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017.

Σημαντική αύξηση των κενών θέσεων εργασίας κατά 193,4%, προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 193,4% ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το Δ' τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας ήταν 8.288 το 2017 και έφτασαν τις 2.825 το 2018.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνον στους μισθωτούς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση, προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές, εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Σχετικά:

Στο 1,9% η ανάπτυξη το 2018, τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας
Tags:
απασχόληση, εργαζόμενοι, θέσεις εργασίας, ΕΛΣΤΑΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK