00:41 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον απευθείας διάλογο θα βρεθεί μια κάποιας μορφής λύση, που να ενσωματώνει τις επιφυλάξεις και των δύο πλευρών.

Την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών σχετικά με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, είπε ότι ήταν θετικό πως από ελληνικής πλευράς είχε υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα, δηλαδή μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που είχαν φτάσει σε «μια ευρεία συμφωνία».

Ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφωνία με τους θεσμούς αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις απευθείας συνομιλίες και το διάλογο θα βρεθεί «λύση κάποιας μορφής».

«Υπάρχει λοιπόν διαφωνία αυτή τη στιγμή. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο να συζητηθούν τα θέματα στο πλαίσιο του euroworking group και στο διάλογο που υπάρχει απευθείας. Ευελπιστούμε όλοι ότι θα βρεθεί λύση κάποιας μορφής που να ενσωματώνει τις επιφυλάξεις των δύο πλευρών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί, δίνουν αγώνα δρόμου για να βρουν λύση στο θέμα του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη και σήμερα υπάρχει τηλεδιάσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία με τις τράπεζες για α' κατοικία, άμεσα στη Βουλή

Λόγω των ενστάσεων των θεσμών για το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία, δεν ελήφθη απόφαση για εκταμίευση δόσης ύψους ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup. Ελληνικές πηγές πάντως, εμφανίζονταν τότε βέβαιες ότι θα υπάρξει συμφωνία και ο σκόπελος θα ξεπεραστεί έως το επόμενο Euro Working Group, στις 25 Μαρτίου.

Σχετικά:

Τηλεδιάσκεψη για την α΄ κατοικία με τους θεσμούς
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup, αναβλήθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Πηγές ΥΠΟΙΚ: Μοναδικό ανοιχτό ζήτημα ο νόμος Κατσέλη, θα ολοκληρωθεί μέχρι 25 Μαρτίου
Tags:
Θεσμοί, νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, Eurogroup, Γιώργος Σταθάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK