07:10 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος Πούτιν γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες για το νέο κοίτασμα του οικοπέδου «Kharasaveyskoye», στη χερσόνησο Γιαμάλ. Οι εκτιμήσεις της Gazprom.

Την εξερεύνηση ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου, στο οικόπεδο «Kharasaveyskoye», ξεκινάει η Gazprom, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για ένα κοίτασμα, μάλιστα, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να παράγει φυσικό αέριο έως το 2131.

«Η Ρωσία έχει κολοσσιαίες δυναμικές στον ενεργειακό κλάδο. Αύριο, η Gazprom ξεκινάει τις εργασίες σ' ένα νέο κοίτασμα του οικοπέδου "Kharasaveyskoye". Μαζί με το οικόπεδο "Bovanenkovskoye", θα διασφαλίζεται η παραγωγή αερίου 7 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει τη δυναμική να παράγει αέριο έως το 2131. Πρόκειται για τεράστια αποθέματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Το «Kharasaveyskoye» βρίσκεται στη χερσόνησο Γιαμάλ, στον Αρκτικό Κύκλο. Σύμφωνα με την Gazprom, το συγκεκριμένο οικόπεδο χαρακτηρίζεται ως «μοναδικό», χάρη στα «τεράστια αποθέματα αερίου», μεγέθους 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Μάλιστα, η ρωσική ενεργειακή εταιρεία προσβλέπει στην παραγωγή 32 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως.

Στο μεταξύ, η Gazprom σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού, μήκους 62 μιλίων, ο οποίος θα συνδέει τα οικόπεδα «Kharasaveyskoye» και «Bovanenkovskoye».

Η χερσόνησος Γιαμάλ αποτελεί σημαντικό κέντρο παραγωγής αερίου, με την Gazprom να εκτιμάει ότι τα 32 οικόπεδα της περιοχής θα μπορούν, λίαν συντόμως, να παράγουν έως και 360 δισ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

Μόνο το 2017, άλλωστε, η χερσόνησος Γιαμάλ «έδωσε» πάνω από 82 δισ. κυβικά μέτρα αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής: Μετά το 2025 η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο

Σχετικά:

Gazprom: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του 1/3 του Nord Stream 2
Η Gazprom θέλει να καλύψει πάνω από 25% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Κίνας έως το 2035
Ο επικεφαλής της Naftogaz ελπίζει πως θα ανακτήσει 2,56 δισ δολ. από τη Gazprom
Gazprom: Απαραίτητοι για την Ευρώπη οι αγωγοί Nord Stream 2 και Turkish Stream
Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, κοίτασμα, φυσικό αέριο, Gazprom, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK