00:59 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή για την Ενέργεια στην Κομισιόν, οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Μαΐου. Η διαδικασία για την επικύρωση των τροποποιήσεων.

Στο α' 15ήμερο του Μαΐου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι συμφωνηθείσες τροποποιήσεις για την Οδηγία της Ε.Ε. επί του Αερίου, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν τον «Nord Stream» και τον «Nord Stream 2».

Τη Δευτέρα, μάλιστα, η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τον συμβιβασμό των ευρωπαϊκών κρατών για τις επίμαχες τροποποιήσεις.

Οι αλλαγές αυτές, στοχεύουν να επεκτείνουν τους εσωτερικούς κανόνες της Ε.Ε. στους υπεράκτιους (σ.σ. εκτός της Ε.Ε.) αγωγούς, επηρεάζοντας ως εκ τούτου την κατασκευή του «Nord Stream 2», ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Ο Ντομινίκ Ριστόρι, Γενικός Διευθυντής για την Ενέργεια στην Κομισιόν, μιλώντας στο Sputnik, επιβεβαίωσε ότι οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Μαΐου. Πρόσθεσε δε, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα προχωρήσουν στην υιοθέτηση των τροποποιήσεων και σε εθνικό επίπεδο.

Για να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, απαιτείται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας τον Απρίλιο, όπως και η έγκριση του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε επίπεδο υπουργών.

Στη συνέχεια, το νομοθέτημα θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., προκειμένου σε διάστημα 20 ημερών να τεθεί σε εφαρμογή. Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν προθεσμία εννέα μηνών, προκειμένου να εισαγάγουν τους νέους κανόνες στην εθνική τους νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τερματισμό του «Nord Stream 2»

Σχετικά:

Ο Βέμπερ δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει τον Nord Stream 2
Απειλές κυρώσεων, όσο η κατασκευή του Nord Stream 2 συνεχίζεται
Στα σκαριά νέα εταιρία που θα διαχειρίζεται 50 χλμ του Nord Stream 2 σε γερμανικό έδαφος
Αξιωματούχος Κομισιόν: Η αγορά της ΕΕ θα κρίνει αν ο Nord Stream 2 «αξίζει»
Κρεμλίνο: Εχθρική η συμπεριφορά των ΗΠΑ για τον «Nord Stream 2»
Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, Nord Stream 2, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν, Γερμανία, Ρωσία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK