12:40 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με τους θεσμούς» στο θέμα της πρώτης κατοικίας, αλλά απομένουν λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα.

Την πεποίθησή του ότι στο προσεχές Euroworking Group θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ δεν υπάρχει εμπλοκή με τους θεσμούς, αλλά παραμένουν λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα.

«Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με τους θεσμούς και είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας θέμα για την ελληνική κυβέρνηση», «υπάρχουν λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα και τις επιμέρους ρυθμίσεις, όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα έχουν κεντρικό ρόλο και στις 25 Μαρτίου στο euroworking group αναμένεται να υπάρξει συμφωνία και ακολούθως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε χθες, η πολύωρη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α' κατοικίας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ορόσημο το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου, που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για την α' κατοικία

Κατά το τελευταίο Eurogroup, της 11ης Μαρτίου, δεν ελήφθη απόφαση για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα, καθώς παρέμενε το «αγκάθι» του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφεραν τότε ότι υπήρξε ευρεία συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με τους κεντρικούς πυλώνες στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και πως μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων.

Σχετικά:

Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για την α' κατοικία
Σταθάκης για α' κατοικία: Υπάρχει διαφωνία, ευελπιστούμε σε λύση
Τηλεδιάσκεψη για την α΄ κατοικία με τους θεσμούς
Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία
Tags:
νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, Eurogroup, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK