ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης - τραπεζών, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Την Παρασκευή κατατίθεται το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, όπως έγινε σήμερα γνωστό από μέρους του Μαξίμου και καθώς η ελληνική πλευρά εμφανιζόταν, νωρίτερα, αισιόδοξη για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Εν τω μεταξύ, την πεποίθησή του ότι στο προσεχές Euro Working Group θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, και τόνισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με τους θεσμούς, αλλά παραμένουν λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα.

Αυτά, καθώς χθες ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία η πολύωρη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για την α' κατοικία

Ορόσημο φαίνεται να αποτελεί το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου, μετά την απουσία απόφασης για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου και καθώς το θέμα εξακολουθούσε να αποτελεί «αγκάθι».

Tags:
νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, Μέγαρο Μαξίμου, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK