ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. εξέφρασε την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κομισιόν θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Σημαντική πρόοδο» στις διαβουλεύσεις για την α' κατοικία διαπιστώνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος «βλέπει» συμφωνία πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

«Σε συνέχεια της εντολής που έδωσε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το 2018» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση.

Προσθέτει δε, ότι στο επίκεντρο αυτών των «επαφών» βρίσκεται η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία θα αντικαταστήσει το ισχύον καθεστώς του νόμου «Κατσέλη».

«Η επίτευξη μιας ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο, είναι κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα» σπεύδει να συμπληρώσει.

Και καταλήγει: «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, ενόψει του Eurogroup στις 5 Απριλίου».

Νωρίτερα, αντίστοιχη αισιοδοξία εξέπεμψαν και οι ελληνικές αρχές, οι οποίες προανήγγειλαν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης-τραπεζών.

Από την πλευρά του, την πεποίθησή ότι στο προσεχές EuroWorking Group θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με τους θεσμούς.

Σχετικά:

Ευρωπαϊκές πηγές για α' κατοικία: Δεν πρέπει να υπάρξουν παρεκκλίσεις από τις δεσμεύσεις
Την Παρασκευή η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία
Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για συμφωνία με τους θεσμούς για την α' κατοικία
Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για την α' κατοικία
Tags:
νόμος Κατσέλη, νόμος, πρώτη κατοικία, ΕΚΤ, Κομισιόν, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πιερ Μοσκοβισί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK