00:00 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, στο οποίο θα εξεταστεί το ζήτημα του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα (σ.σ. 25η Μαρτίου) για την Ελλάδα, καθώς συνεδριάζει το EuroWorking Group, με κύριο θέμα συζήτησης το πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, θα παρουσιάσει το προωθούμενο σχέδιο Αθήνας — τραπεζών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντατικές διαβουλεύσεις για την πρώτη κατοικία

Οι αξιωματούχοι των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο, εξακολουθούν να διατηρούν ενστάσεις, κάτι το οποίο «μπλοκάρει» την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, ώστε να υπάρξει συμβιβασμός πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου, με την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίζεται αισιόδοξη για την ύπαρξη «λευκού καπνού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευάλωτοι δανειολήπτες, από τις 28 Φεβρουαρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένοι, καθώς έχει λήξει η ισχύς του προηγούμενου καθεστώτος προστασίας (σ.σ. νόμος Κατσέλη).

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι Αθήνα και Βρυξέλλες διαφοροποιούνται σε δύο σημεία, τα οποία αφορούν α) όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη και β) την προστασία των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Σχετικά:

Εντατικές διαβουλεύσεις για την πρώτη κατοικία
Νέα προσπάθεια σύγκλισης Αθήνας - θεσμών για την πρώτη κατοικία
Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών προς Αθήνα για την πρώτη κατοικία: Τα «καμπανάκια» και τα ορόσημα
Ευρωπαϊκές πηγές για α' κατοικία: Δεν πρέπει να υπάρξουν παρεκκλίσεις από τις δεσμεύσεις
Tags:
νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, Ευρωπαϊκή Ένωση, EuroWorking Group, Υπουργείο Οικονομικών, Eurogroup, Γιώργος Χουλιαράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK